På kro i “arbejdstiden”

Motionsturen i dag gik til området omkring Vallø Slot. Motionsholdet har i et tidligere indlæg skrevet om Vallø Slots historie så i dag får i lidt historie om slotskroen i stedet.


Vallø Slotskro er genbo til slottet og slotsparken kun adskilt af voldgraven. Kroens historie går fra ca. år 1760 men bygningernes historie går dog tIlbage til ca. år 1580.
Det var abbedissen der ansøgte Vallø stift om etablering af en kro hvor mandlige gæster til slottet kunne spise og overnatte.
Kroen blev kongelig priviligeret i 1781 af Christian den VII, dog med det forbehold at der ikke måtte udskænkes brændevin til stiftes bønder.

Kroen drives idag af Tina og Palle Møller som restaurant hvor der afholdes små som store selskaber mm. Der er også mulighed for overnatning på kroen, (7 værelser).


På dagens motionstur var vi 8 mand afsted der startede ved prambroen og gik derfra over i skoven. Vi vidste nogenlunde hvor vi skulle hen men kom alligevel “lidt i skoven”.


Skoven er meget flot i sine efterårsfarver lige nu, men hver årstid har jo sin charme. Vi gik ud langs markerne over til Vallø og ad landevejen tilbage til Prambroen.


Vi gik ca. 7,5 km. På et tidspunkt var vi ved at blive lukket inde i en indhegning men det var der råd for som det fremgår at billedet.


Næste gang er onsdag den 11. November. Vi mødes ved Vejs Ende klokken 10:00

Venlig hilsen
Svend Åge

Skriv en kommentar