Fisketur til Jylland

Mandag den 8. Maj drog vi afsted fra Sjælland mod det jyske. Humøret og optimismen var i højsædet på denne dejligt solbeskinnede dag.

Vel ankommet og med vores bagage pakket ud, gik vi i gang med at få grejet klargjort.

Vores fine “hytte”

Skønt vejr da vi ankom

Ud af haven, ned til søen (som lå lige bag huset) og så ud med snøren. Optimismen blomstrede og første mand fik en flot ørred på krogen. YES. Så var der altså fisk i vandet. Så blev der fanget en baby af ”børnelokkeren”, som røg ud igen. Hjem til Mor med dig. Vi andre kastede linen ud. Og vi kastede den ud igen. Og igen. Og igen. HM. Til sidst opgav vi og gik tilbage til huset for at spise den medbragte forlorne skildpadde. (Skulle hilse og sige tak, for den var god.)

Efter veloverstået middag pakkede vi igen grejet og begav os over til de andre søer i området for at få vores optimisme bekræftet. Vi skulle altså have mad med hjem! Og så blev der badet snøre og blink. Hold da op. Alt blev afprøvet og der menes alt. Nye steder, nye blink. Intet lykkedes. Nå. Så kunne det også være lige meget.

Så tog vi hjem til en frisk tår aftenkaffe med hjemmebragt og hjemmelavet? Jordbærtærte til 12 mand. Så vi kunne bare gå i gang. Yderst velsmagende.

De seje drenge

Godt møre af frisk luft og lang køretur blev vi enige om at stå tidligt op om tirsdagen, for nu skulle det være.

Fuld af optimisme drog vi allerede om morgenen af sted for at fange en masse gode fisk. Nu skal det så lige oplyses, at vi havde haft en hel del (mange) dage med høj flot sol og dejlig varme. MEN. Sådan skulle det selvfølgelig ikke være denne tirsdag. Ved 8-tiden begyndte det at regne, selvfølgelig. Og så regnede det og det regnede og det regnede. Ved 10-tiden blev der i de forskellige søer kastet store flotte ørreder ud i vandet. SÅDAN. Nu skulle der fanges fisk. NÅ GO’DAV DU! De fisk der blev smidt i søerne, havde da absolut ikke lyst til at komme op i det regnvejr. Eller også var de dresserede til ikke at bide på vort grej?

Nå men så skulle vi jo da have lidt frokost. Og minsandten. En mand havde fanget en flot ørred. SÅDAN. Børnelokkeren havde igen held med at lokke dem til sig. 2 stk. Ud med dem igen.

Stadig fyldt med lidt optimisme drog vi af sted igen. Stadig med det gentagne held. Nye steder, nye blink, mindre og mindre optimisme. Til sidst tog vi hjem for at tilberede Fru Bittens hjemmelavede Lasagne. Så fik vi da et højdepunkt den dag. Nogle tog af sted igen om aftenen og tænk: De fangede lige så meget som vi havde gjort hele tiden.

Men summa summarum. Selve turen, opholdet, venskabet og det sociale var helt fantastisk og selve arrangementet blev rost. Tak til dig Bjarne for at arrangere det. Turen skal nok blive gentaget. Er vedtaget til april 2023.

Hilsen Arne

Skriv en kommentar