Med JAWS på Øresund


Vi har nu overstået vores måske sidste tur på havet for i år med en turbåd.

Det så ellers ud til at det ville blive op ad bakke selv om vandet er vandret. Jeg havde bestilt 8 pladser denne gang og måtte konstatere at det ikke var nok. Der var 9 der ville med så jeg havde belavet mig på at måtte blive hjemme selv. Man er vel serviceminded så ingen andre skulle sorteres fra.

Sejlturen var med Jaws fra Vedbæk. Alle mand var på plads trods en længere køkørsel på grund af et uheld ved Avedøre.

Jeg havde spurgt om den gode skipper, Peder, om vi måske kunne finde et par gode torsk og det mente han nok skulle være muligt. Vi sejlede ud for at prøve syd for øen Hven. Her kunne vores pirke dog ikke nå bunden for et massivt tæppe af sild.

Vejret var perfekt, humøret i top, og mængden af sild var helt enorm. Vi fangede ialt ca. 600 sild, 6 torsk og til sidst 1 makrel. Vi var godt trætte da vi nåede i havn kl. ca. 15.

Så skulle bilerne læsses og hjemturen kunne begynde. Vi snakkede om at nu var der heldigvis ikke så massiv kø på vejene, men det var der……….
Det tog 1 time og tre kvarter at finde Strøby Egede. Det betød heldigvis ikke noget for jeg skulle bare være i Sorø kl. 18:00. Den blev 18:02 så ingen panik der.

Mine sild overnattede i køleskab så dem måtte jeg selv rense fredag formiddag. Det gav da nyrøget sild til frokost med tilbehør i form af Mørk Leffe og Jubilæum snaps, har vi det ikke pragtfuldt.

Dette referat er skrevet af mig (Bjarne C.)fordi der var så mange der bød sig til. Jeg kunne ikke vælge hvem det skulle være og man skulle jo nødig såre nogen.
 
Hilsen
Bjarne C.

En kommentar til “Med JAWS på Øresund”

Skriv en kommentar