Mænd på Svensk Kløftetur

Vi startede i dag ved Villa Gallina i Hesede skov, nær Gisselfeld Kloster. Vi fik en dejlig tur rundt i skoven og Paradishaven på 6 km. På vores vej rundt kom vi også forbi Svensker kløften.

Historien beretter at svenskerne gemte i sig kløften når vi sloges med dem og det gjorde vi jo ofte på den tid.

Skoven er fantastisk flot her om efteråret med sine mange farver så jeg kan kun anbefalde at andre kommer med på vores ture.

Jeg syntes også vi skal have lidt historie om stedet. Gisselfeld slot blev opført i årene 1547-1575 af Peder Oxe der var rigshovmester, (statsminister). Efterfølgende blev det handlet mange gange. I år 1699 overtog Christian Gyldenløve (søn af Christian den 5), Gisselfeld Slot.

Gyldenløve døde i år 1703 men nåede inden sin død at oprette en fundats. Det betød at slottet overgik fra at være privatejet til at være et Adeligt jomfrukloster. Christian Gyldenløves efterkommere, som fik navnet Danneskiold-Samsøe, har drevet stedet frem til idag .

Villa Gallina stammer tilbage til år 1852 hvor det tjente som traktørsted. I vore dage er det en restaurant for selskaber og med a la Carte, og er et yndet udflugtsmål. Villa Gallina har være drevet af Nicholas og Lise Dark siden 2004.

Næste gang er onsdag den 4. November. Vi mødes ved Prambroen i Strøby Egede Klokken 10:00

Venlig Hilsen
Svend Åge 

Skriv en kommentar