Historie og motion i Egøje

Vi startede idag ved Billesborg så jeg vil først skrive lidt om Billesborgs historie.

Billesborg var i starten af 1500 tallet opkaldt efter landsbyen Egøje og hed Egøjegård.
Stevns’ herredsfoged, og borgmester i Store Heddinge, Jep Mortensen, ejede i 1563 gården og ikke mange år efter hans død kom gården til at hører under Vallø Stift som var ejet af Peder Bille via sit ægteskab med Margrethe Rosenkrantz.

Efter mange handler og div. kongers indblanden, kom det på Otto Skeels hænder og efter hans død blev det enkesæde for Kirsten Bille. Billesborg blev i hele 1700 tallet båret frem af landbrug.

I forbindelse med krigene med og imod Napoleon, England, Rusland og Sverige var der et slag ved Køge og Herrefølge. Englænderne var indkvarteret på Billesborg hvor kornet på markerne og i lader blev ødelagt. I resten af 1800 og 1900 tallet var der ro og fred og fremgang på Billesborg.

I 1993 åbnede friskolen i den gamle hovedbygning og der er i dag ca. 200 elever på skolen.
Billesborg er også i dag ejet af Vallø stift.

I kan læse mere om Billesborg Slot her.

Tilbage til nutiden og dagens motionstur så var vi 7 mand der gik en god tur på 8 km. Turen foregik i skoven op til Køge og tilbage langs vandet.

Vejret var godt og så skal man jo huske på at der ikke er noget der hedder dårligt vejr. Det er kun et spørgsmål om påklædning og jeg kan kun opfordre alle til at komme med på vores motionsture.

Næste gang onsdag den 14. Oktober hvor vi starter vi på P-pladsen ved Valkyrien (vinterbadere) i Køge. (Se kortet nederst).


Hilsen Svend Åge 

Skriv en kommentar