Førstehjælpskursus d 4/10-2019

Der vil blive afholdt 4 timers førstehjælpskursus fredag d. 4 oktober 2019.

Hvis der er mere en 16 der ønsker at deltage bliver der afholdt 2 kurser på denne dag. Et der starter kl. 08:00 og et der starter kl. 13:00, vi håber for forståelse for dette.

Kurset er gratis og der vil blive serveret lidt smørebrød til frokost mellem kl 12 og 13, som foreningen giver.


Det kommer til at foregå således at de der kommer kl 0800 spiser frokost inden de tager hjem og de der skal på kursus kl. 13:00 møder op kl. 12:00 og spiser frokost inden kursus.

Vi håber at i alle er fleksible med hensyn til at kunne på begge tidspunkter.
Der vil være 3 tilmeldinger her i dette indlæg.

En tilmelding til første hold kl. 08:00

En tilmelding til andet hold kl. 13:00

En tilmelding hvis man kan på begge tidspunkter så vi kan fylde begge hold op.

Derfor, hvis du kan på begge tidspunkter skal du kun vælge jeg kan på begge tider ellers vælger du henholdsvis kl. 08:00 eller kl. 13:00


Sidste frist for tilmelding er Onsdag d. 25 september

Jeg ønsker førstehjælp kursus 4/10 2019 kl 08-12


    Jeg ønsker førstehjælpkursus 4/10 2019 kl 13-17

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.


    Jeg ønsker førstehjælpskursus 4/10 2019 kan begge tider


      Førstehjælpsundervisning – det gennemgår vi:

      Overlevelseskæden:

      Overlevelseskæden er en livreddende procedure, som bruges i tilfælde af hjertestop. Den er udviklet af den amerikanske hjerteforening og indeholder 4 led. Der sker dagligt 12 hjertestop uden for et hospital i Danmark. En overlever. Chancen for succesfuld hjertestart formindskes med 10% for hvert minut, hvor der ikke gøres noget. Overlevelseskædens formål er, at sikre en hurtig igangsættelse af genoplivning gennem tidlig erkendelse og alarmering, tidlig hjerte-lunge-redning, tidlig defibrillering med hjertestarter, og sikring af avanceret efterbehandling på hospital.

      De 3 hovedpunkter:

      Ligesom med overlevelseskæden, handler førstehjælpens tre hovedpunkter om at vide præcis hvad man skal gøre i tilfælde af en ulykke, så man hurtigt kan træde til. Samtidig sikrer de fire hovedpunkter, at man bevarer overblikket i en situation som oftest kan være kaotisk. De fire hovedpunkter handler grundlæggende om at skabe sikkerhed, vurdere personen, tilkalde førstehjælp, og yde førstehjælp. Punkterne giver dig tryghed, og hjælper dig med at handle hurtigere.

      Hjerte-Lunge-Redning:

      Hjerte-lunge-redning er en helt essentiel teknik at kunne, når det handler om at yde førstehjælp. Hjerte-lunge-redning består af to ting: hjertemassage, som skal sætte gang i kredsløbet, samt kunstigt åndedræt, som sørger for at få ilt ned i lungerne. På vores kursus lærer du hvordan du yder hjerte-lunge-redning ud fra 30:2 devisen (30 kompressioner – 2 indblæsninger).

      Brug af hjertestarter:

      Antallet af tilgængelige hjertestartere i Danmark er, heldigvis, støt stigende. De fleste hjertestartere kan anvendes af alle, også uden forudgående træning. Dog anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man tager et kursus i brugen af hjertestarter, hvis man har adgang til en hjertestarter. Uanset, så er det altid en god idé at vide, hvordan man anvender en hjertestarter. Jo mere tryg man er ved det, jo større er chancen nemlig for, at man handler hurtigt og effektivt ved et hjertestop. På kurset lærer du derfor alt du skal vide om hjertestarteres funktion og anvendelse.

      Alarmering:

      På kurset lærer du også, hvordan du alarmerer en ulykke korrekt. Det er i reglen meget simpelt, men ofte noget, som kan være svært for folk når de står i situationen.

      Psykisk førstehjælp:

      At kunne yde psykisk førstehjælp er en vigtig del af enhver ulykkessituation. Det handler om, at førstehjælperen er i stand til at skabe ro omkring situationen og kommunikere med den skadeslidte undervejs. Ved at sørge for, at skabe en god oplevelse på trods af omstændighederne, er der større chance for at både førstehjælper og skadeslidte kommer sig bedre igennem hele forløbet.

      Praktiske oplysninger:

      • Varighed: 4 timer
      • Kursusbevis: Efter kurset modtager kursisterne et kursusbevis, som bevis på, at I har gennemført kurset. Kursusbeviset er gyldigt i 2 år, hvorefter det kan fornyes med et genopfriskningskursus.

      2 kommentarer til “Førstehjælpskursus d 4/10-2019”

      1. Kan ikke huske om jeg har tilmeldt mig tidligere. Hvis så undskyld den dobbelte tilmelding. Det ville være rart med en tilbage melding om man er tilmeldt eller ej.

        Svar

      Skriv en kommentar