Udflugt til Landbomuseet Lundekrog

Vi var 9 mand der fik en hyggelig tur til landbomusset. Lundekrog Gården indeholder en meget stor samling af landbrugsredskaber fra perioden ca. 1840 til 1950 hvor traktoren afløste hesten. Inde i bygningen finder vi forskelligt huskeråd fra samme periode. I museets “Gamle Længe” er en fin udstilling af broderier, både hedebosyning, fransk dragværk samt enkelte rigtig gamle bondemøbler og dragter. På loftet findes en vogn-udstilling af gamle hestevogne samt en hel del hestetrukne høstredskaber, og en model af Vejle Mejeri  fra ca. 1930. Endvidere huser første salen en del af landsbyens små værksteder, som børstenbinder, karetmager, sadelmager, herre- og damefrisør, købmandsbutik årgang 1940 og en skolestue ca. samme årgang. Der er en stor fin samling af vaskemaskiner og vaskeredskaber fra vaskebræt til de maskiner vi kender i dag. Der er en udstilling fra tiden da elektriciteten kom på landet. Ud over dette er der redskaber til øl brygning, lysestøbning, skovbrug, tørv gravning, dræning, samt Vedskølle gamle smedje.
Et godt udflugt mål sammen med børn og børnebørn. Efter museet kørte vi tilbage til Blommevej hvor vi spiste lidt smørrebrød og kaffe. En rigtig god for/eftermiddag.

Skriv en kommentar