Fisketur på Øresund den 31/7

Endnu en herlig fisketur på Øresund.

Forventningerne var store og alle deltagerne havde i ugerne forud for fisketuren snakket om grej og erfaringer med fisketeknik fra tidligere fisketure.

Denne fisketur startede tidligt. De fleste af os stod op kl. 4 og var klar i Vedbæk havn kl. 6, hvor vi gik om bord på det dejlige skib Sandmanden. En ældre fiskekutter, der var nænsomt renoveret og vel rengjort, der førte os ud til fiskepladserne nord for øen Ven ca. en times sejlads nord for havnen.

Her startede fiskeriet, hvor de fleste af os brugte makrel-forfang og en let og tung blink alt efter hvor hurtigt vi ville have, den sank til bunds.

De fleste af os oplevede med det grej kun at fange små torsk og sej, som måtte udsættes igen.

Hjælperen på fiskekutteren havde forberedt fiskeaffald kørt gennem en hakker, som han desværre kun smed ud på den side, hvor han selv stod. Næste gang skal vi have fortalt ham, at han skal smide ud på begge sider, så makrellen tiltrækkes til alle fiskerne.

Efter at fiskeaffaldet var smidt ud, kunne vi se makrellen i store stimer søge op og æde af det pågældende affald, men desværre var der ikke mange der bed på vores nyindkøbte makrelforfang og andet kunstigt grej, så der var nogle skuffende timer indtil, vi fulgte hjælperens anvisning om at bruge det gode gamle princip med en nylonsnor og en lille krog, hvor der var sat et lille sildestykke og så var der lige pludselig fangst til alle de, der fulgte dette råd.

Alt i alt en herlig tur på det skønne Øresund i godt vejr og i gode fiskekammeraters selskab.

Knæk og bræk – Hans Jørgen Haunsvig

Skriv en kommentar