Udflugt til mindelunden

Vi var 13 mand der mødtes på Blommevej og var klar til at tage afsted mod mindelunden. Vi var fremme 1 times tid før guiden var klar, i ventetiden gik vi rundt på egen hånd og kikkede på monumenter og mindeplader. Kl 12:15 startede den guidede tur rundt, det blev til meget god viden, noget vidste man lidt om i forvejen og noget var helt nyt. Men alt i alt var det en meget eftertænksom som tur. Der hvor vi som efterkrigsbørn og børnebørn kan være rigtig stolte af de mænd og kvinder der gav deres liv for et frit Danmark er nok den episode som en guide oplever på en rundvisning. En tysk beder om at få lov at knytte en kommentar til beretningen, efter at have set henrettelsespladsen. Herren viser sig at være en tysk feltpræst som har været med til de fleste henrettelser i mindelunden. Denne feltpræst fortæller at de dødsdømte modstandsfolk gik fra lastbilen til de 3 fyrretræspæle med oprejst pande, de blev bagbundet, henrettet med oprejst pande og rank ryg, ikke en af dem trak en mine, men modtog deres dom med stolthed. Dette ville denne feltpræst gerne fortælle det danske folk. Det var så håret rejste sig på armene samtid med at man bliver stolt at disse helte var parate til at betale med deres liv for en som betød så meget for så mange danskere. ÆRE VÆRE DERES MINDE.

Herefter kørte vi til Mosedefort hvor vi spiste sen frokost i dejlig vejr og med udsigt over Køge Bugt. Det blev en rigtig god tur håber alle kom godt hjem

På MMS vegne Morten Bek

Skriv en kommentar